2. Upphandling.

Nedan följer ett antal enkla steg som du bör komma ihåg innan och vid upphandling av en laddstation. Glöm inte heller att klicka på länkarna till höger där du hittar allt du behöver veta om att välja rätt leverantör och beräkna kostnaden för etableringen.

 

Få markägarens tillstånd

Kontrollera först av allt vem som är markägare. Kom överens med markägaren om den tilltänkta platsen och få tillstånd att etablera en laddstation där.

 

Ansök om bygglov

Ta reda på vad det står i detaljplanen för området där laddstationen ska etableras. Ta också reda på om kommunen har specifika bestämmelser kring bygglov för laddstationer. I de flesta fall behövs inget bygglov för en normalladdningsstation medan en snabbladdningsstation med tillhörande väderskydd eventuellt kräver ett förenklat bygglov.

För att ansöka om bygglov fyller man i en bygglovsblankett som ofta finns på kommunens hemsida. Tänk på att handläggning för bygglovet kan ta allt från två veckor till flera månader men mindre bygglov brukar ta kortare tid. Var noggrann med att fylla i handlingarna korrekt och skicka gärna med ritningar som gestaltar laddstationen på dess tänka plats – det underlättar för handläggarna och kan förkorta handläggningstiden.

Skaffa el!

Ta reda på vem som äger elnätet på den tänkta platsen. Ta kontakt med elnätsbolaget för att se var det finns el i närheten och beställ anslutning.

FÖREGÅENDE KAPITEL  |  NÄSTA KAPITEL

Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /storage/content/61/191961/powercircle.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 3297